top of page

PSIHOTERAPIE INTEGRATIVĂ

Psihoterapia integrativă este tipul de psihoterapie care privește ființa umană într-un mod holistic, ca pe un tot. Se ocupă să integreze și armonizeze planurile fizic, cognitiv, emoțional, și spiritual. Funcționarea lor într-un mod unitar este ceea ce dă starea de sănătate psihică și fizică. Are în bogatul său repertoar de intrumente tehnici din principalele școli terapeutice (gestalt, terapia cognitiv-comportamentală, analiza tranzacțională, abordări psiho-dinamice, terapii psiho-somatice), prin aceasta psihoterapia integrativă este foarte eficientă și ușor de adaptat nevoile oricărui client. Este o metodă flexibilă, gândită să poată să re-integreze toate acele părți ale ființei și identității tale pe care, cândva, datorită traumelor și experiențelor de viață dificile, le-ai îndepărtat de tine. Psihoterapia integrativă deblochează accesul la aceste parti ale sinelui tău și ca urmare le transformă în resurse personale, facându-te să te simți ca un tot, în armonie cu tine și ceilalți. Vei descoperi în tine abilități de care nici nu știai că ești capabil/ă.

Tocmai pentru că utilizează metode terapeutice diverse poate aborda cu ușurință individualitatea fiecărui client: fie că te știi o persoană analitică și ai nevoie să fi în control; sau ești foarte activ/ă și dorești să simți cât de eficient/ă poți fi; sau poate ești o fire artistică care are nevoie să își folosească creativitatea; sau dacă ești un filozof care dorește să mediteze și reflecteze - toate aceste trăsături sunt îmbrățișate cu succes de psihoterapia integrativă.

Așa că te invit să vii, cu toată ființa ta unică, în cabinetul virtual pentru ca tu să poți deveni conștient/ă și responsabil/ă de frumusețea ta interioară. Să devi parte activă în procesul vindecării tale și să te minunezi de cât de multe comori sunt în miezul ființei tale.

 

Te aștept cu drag, oricând este momentul potrivit tie, pentru a porni împreună într-o frumoasă călătorie a descoperirii și reîntregirii Sinelui tău.

egg tree.jpg

Recomandare Pro

 

Libertatea - un drept și o nevoie profund umană. Și totuși de ce vedem atât de mulți oameni care aleg să trăiască în situații cale le limitează libertatea. De ce își dau cârma vieții lor în mâinile altor oameni. Care este de fapt nevoia pe care ei o urmează atunci când își restricționează libertatea proprie.
Realitatea este, că liber
tatea, poate provoca o anume anxietate existențială.  Asumarea responsabilității și alegerea rolului de Adult este un lucru care aduce cu sine frica de critică și teama de a nu fi acceptat. Iar uneori aceast frică este atât de intensă încât unii vor prefera să trăiască asemenea unui copil mare, dependent și încercând să mulțumească pe cei cărora nu le este frica să își exercite drepul de a fi.

Reflectează asupra vieții tale și identifică cum relaționezi cu exprimarea propriilor idei și păreri in fața altor persoane. Iți este ușor sau iți este dificil?

PROGRAME SPECIALIZATE
DE PSIHOTERAPIE PENTRU:

  • Anxietate

  • Depresie

  • Atacuri de panică

  • Procesarea traumei

  • Tulburarea de stres post traumatic

  • Procesarea doliului și a pierderii

  • Tulburări de somn

  • Fobii

  • Procrastinare

  • Managementul tulburărilor de alimentație

  • Managementul stresului

  • Dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare

  • Deblocarea și îmbunătățirea potențialului creativ

  • Asertivitate și stimă de sine scăzute

  • Sentimentul de rușine și vină

  • Lipsa de direcție și scop în viață

DE REFLECTAT

 

Când iubirea este oferită necondiționat ea nu crează gelozie sau posesivitate. Oamenii nu vor simți ca și când ar primi doar o parte din iubire și nu devin geloși și nu vor porni în căutarea celeilalte bucăți. O iubire dată complet și necondiționat este ceva în care te vei simți mereu în siguranță și apreciat/ă.
Atunci când te simți gelos/geloasă ia în considerare și faptul că acest sentiment se poate să fi fost provocat de o iubire condiționată pe care o primești. Iar iubirea ta nu va putea compensa pentru lipsa de iubire a celuilat.

bottom of page